PURMEREND - Aanstaande zondag 27 januari vindt de vierde editie van het JBN aikidofestijn plaats op Sportcentrum Papendal. Tijdens het JBN aikidofestijn worden op verschillende matten lessen georganiseerd in drie stijlgroepen: aikibudo, aikido en ki-aikido. De lessen worden gegeven door diverse hoog gegradueerde leraren, waaronder Wilko Lok uit Purmerend.

In 1991 is Wilko (5e dan) begonnen met trainen bij Sportschool Gé Koning bij zijn leraar Carel Zappeij Shihan (7e dan). Met lesgeven is hij begonnen in 1996 bij een sportschool in Amsterdam en uiteindelijk is hij bij Hikari in Zaandam terecht gekomen. Hier geeft Wilko nog steeds les. Daarnaast helpt hij actief bij een aikidogroep in Purmerend waar een aantal leerlingen van hem lesgeven. In binnen- en buitenland heeft Wilko veel stages gevolgd. Voor de JBN vervult Wilko nog een aantal functies, als secretaris van de nationale Graden Commissie Aikido organiseert Wilko de landelijke aikido danexamens en organiseert hij de examens voor de rijkserkende aikido leraren opleiding.

Het JBN aikidofestijn is een dag voor alle aikidoliefhebbers in Nederland en wordt georganiseerd door de nationale aikidocommissie van Judo Bond Nederland. Vanaf 10.00 uur gaat het evenement van start op Papendal in Arnhem. De organisatie verwacht net als voorgaande jaren tussen de 150 en 200 deelnemers te verwelkomen.