AMSTERDAM - Ajax heeft zich meer dan uitstekend hersteld van het teleurstellende gelijkspel van een week eerder bij FC Twente. De landskampioen gunde Vitesse geen enkele kans in de Johan Cruijff Arena (5-0).

Al na vijf minuten was het raak voor de ploeg van trainer Erik Ten Hag. Na een slim hakje van Mazraoui scoorde Antony de openingsgoal. Ajax zette de tegenstander ook daarna met prima spel onder druk, kreeg kans na kans en na een half uur kopte Álvarez de 2-0 tegen de touwen. Nadat Álvarez ook nog de lat had geraakt, zorgde Gravenberch nog voor rust voor 3-0.

Geholpen door een zeer slordig spelend Vitesse was Ajax ook na rust superieur. De thuisploeg miste vele kansen, maar via een eigen doelpunt van Hajek en een treffer van Klaassen werd de score toch verder opgevoerd.