AMSTERDAM - Ajax heeft een week na de afstraffing bij Feyenoord het moraal weer wat opgekrikt met een thuiszege op nummer drie FC Twente. In de Johan Cruijff Arena bogen de Amsterdammers een achterstand om: 2-1.

In de matte eerste helft kregen beide ploegen één kans: Ajax-captain Bergwijn kreeg de bal net niet langs Unnerstall en na een halfuur kopte Van Wolfswinkel slim raak na een mooie voorzet van Rots.

Ajax speelde na de rust met meer flair en maakte gelijk via Brobbey die vrij raak kopte na een vrije trap van Taylor. FC Twente viel daarna mondjesmaat aan. Rots zag na een misser van Rulli een leeg doel, maar zijn inzet ging net over. Een overtreding van Ajax-huurling Salah-Eddine op Rensch leverde Ajax een strafschop op, die aanvoerder Bergwijn wist te benutten.