ALMELO - Ajax heeft zaterdag voor de vierde keer in vijf jaar punten laten liggen bij "angstgegner" Heracles Almelo. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel en ziet daardoor PSV naderen tot op twee punten.

Vier dagen voor het Champions League-duel bij Borussia Dortmund liep Ajax zo averij op. Ajax had het grootste deel van het duel een overwicht, maar de Almeloërs hadden verdedigend hun zaakjes uitstekend op orde en stichtten vooral na de pauze aanvallend bij tijd en wijle gevaar. In de eerste helft lieten namens Ajax Antony, Timber en Haller kansen onbenut en deelde Heracles speldenprikjes uit via Burgzorg en Knoester.

Na rust kreeg Heracles grotere kansen, maar doelman Pasveer hield Fadiga, Kiomourtzoglou en De la Torre van scoren af. Zijn collega Blaswich hield Heracles op de been bij inzetten van Klaassen en Tadic.