AMSTERDAM - Zo vlot scoren als de laatste weken deed men niet, maar desondanks heeft Ajax zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena een soevereine zege geboekt op FC Groningen. Door doelpunten van Alvarez, Antony en Mazraoui won de ploeg van Erik ten Hag met 3-0.

Het moet gezegd worden dat het strijdplan van FC Groningen-trainer Danny Buijs in de eerste helft uitstekend leek te werken. Voortdurend wist men het spel van de Amsterdammers te ontregelen. Naarmate de eerste helft vordert de thuisploeg de druk op en uiteindelijk leid dat tot een doelpunt van Edson Alvarez die raak kopt uit een voorzet van Steven Berghuis.

Na rust is Ajax weer ouderwets heer en meester in eigen huis al blijkt men wel slordig met de kansen en dan met name Haller en Mazraoui. Toch weet Antony met een mooi geplaatst schot de stand op 2-0 te brengen. Met het oog op de Champions League wedstrijd tegen Besiktas voert Ten Hag enkele wissels door. Tien minuten voor tijd weet Maraoui zijn goede wedstrijd alsnog te belonen met een doelpunt: 3-0.