AMSTERDAM - Ajax heeft donderdagavond pas in de slotfase de wedstrijd tegen Willem II naar zijn hand kunnen zetten met dank aan invaller Brian Brobbey. De 18-jarige spits stond koud in het veld toen hij Ajax opnieuw op voorsprong bracht.

In een moeizame eerste helft was het meest hachelijke moment een afstandsschot van Daley Blind die van richting werd door Sébastien Haller en op de onderkant van de lat eindigde.

Het matige spel deed Ten Hag besluiten alsnog Tadic in te brengen, die met het oog op de topper tegen AZ rust kreeg. Kort daarna wist Klaassen met een halve omhaal te scoren. Ajax hoopte uit te lopen, maar na een ruim uur was het weer gelijk door een doelpunt van Vangelis Pavlidis die het eindstation was van een fraaie Tilburgse combinatie. Willem II-keeper Brondeel hield de gatsen op de been bij kopballen van Haller en Álvarez, maar werd zeven minuten voor tijd toch geklopt door Brobbey. Koud in het veld schoot hij op knappe wijze een voorzet van Tadic binnen. Drie minuten later waren de rollen omgedraaid en was het Brobbey die Tadic bediende met een 3-1 eindstand tot gevolg.