AMSTERDAM - Ajax heeft net als de rest van de top vijf van de Eredivisie dit weekend de volle buit gepakt. Na een stroeve eerste helft werd RKC Waalwijk in de Johan Cruijff Arena met 3-1 verslagen.

Ajax begon allerminst overtuigend aan de eerste thuiswedstrijd onder trainer John Heitinga. De beste kansen waren voor RKC dat dan ook via Seuntjens op voorsprong kwam.

Brobbey, ingevallen in de rust, maakte meteen de gelijkmaker toen Vaessen een schot van Berghuis wegtikte. Toch drukte Ajax niet door en RKC was dicht bij een tweede treffer, maar Rulli keerde het schot van Bel Hassani. Daarna was het Berghuis die het verschil maakte door eerst met een vrije trap Timber te bedienen, en vervolgens Kudus die de eindstand op 3-1 bepaalde.