PURMEREND - Maandag 1 mei begint de sportieve PurVak in de meivakantie, de laatste dag is vrijdag 5 mei. Tijdens de PurVak van Spurd zijn er in sportzalen verspreid over Purmerend en Beemster diverse sportieve en creatieve activiteiten. Voor de allerkleinsten is er PeuterPurVak in sportzaal De Kraal in Weidevenne en in sportzaal De Gors aan Zwanebloem. Er zijn tijdens de PurVak van Spurd sportieve speelactiviteiten in het Leeghwaterbad. Meedoen aan de PurVak in de sportzalen is gratis, voor het zwembad betaalt men de gebruikelijke toegangsprijs. Het programma van Spurd met activiteiten per locatie en openingstijden is bereikbaar via purvak.nl.

Naast de sport- en spelmaterialen waaronder meestal een springkussen, zijn er wisselende activiteiten zoals hindernisbaan, lasergamen, nerf battle, stormbaan en rolstoelporten.

locaties
De sportzalen van de PurVak zijn in Middenbeemster De Blauwe Morgenster, in Zuidoostbeemster De Bloeiende Perelaar, in Overwhere Karekiet, in Purmer-Noord Zuivelpad, in Purmer-Zuid in sporthal De Vaart en in Weidevenne De Kraal. De sportzalen zijn open van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur.

vanaf twee jaar: PeuterPurVak
Voor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar is er elke ochtend PeuterPurVak sportzaal De Gors. Ook is er ’s ochtends en ’s middags PeuterPurVak in de kleine sportzaal van De Kraal in Weidevenne.

vanaf dertien jaar
De avonden van maandag tot en met donderdag zijn er activiteiten voor jongeren vanaf dertien tot en met achttien jaar. Deze zijn in de Purmer-Zuid in sporthal De Vaart vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur.

De PurVak-partners Spurd, Clup Welzijn, Cultuurhuis Waterland en H20 Esports Campus zjn klaar voor duizenden blije kinderen die zich sportief en creatief komen vermaken tijdens de PurVak in de meivakantie. Het programma met activiteiten, locaties en openingstijden van de drie organisaties is bereikbaar via purvak.nl.