PURMEREND – Bart Hoogland is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Purmerend. De oefenmeester, die momenteel bezig is aan zijn derde seizoen bij BOL, keert daarmee terug op bekend terrein.

Tussen 2008 en 2012 was Bart Hoogland vier seizoenen werkzaam bij FC Purmerend, om vervolgens naar ZOB te vertrekken. Na drie jaar in Zuidoostbeemster te hebben gewerkt streek de Purmerendse coach neer in Broek op Langedijk. Met BOL pakte hij vorig jaar de titel en staat het momenteel na dertien wedstrijden op een zeer knappe derde plaats.

Met FC Purmerend, dat uitkomt in de derde klasse, heeft Hoogland zijn nieuwe club gevonden die tevens in zijn eigen woonplaats ligt. ‘Dat is zeker lekker en is ook een overweging geweest. Ik woon er op tien minuten afstand, al heb ik het rijden naar BOL nooit als last gezien’, vertelt Hoogland, die bij Purmerend ook als jeugdtrainer actief is geweest.

Uitdaging
Vorig jaar verkocht de oefenmeester nog nee aan Purmerend aangezien hij zijn jawoord al had gegeven aan BOL. ‘Nu heb ik er serieus over nagedacht. Ik heb er altijd gevoetbald, de jeugd getraind en Ik kom er elke zondag. Mijn zoon voetbalt er en mijn vrienden zijn er’, vervolgt de Purmerender. ‘De spelersgroep is mij niet onbekend. Nu komt de kans en het is een enorm mooie uitdaging.’

Met de plaatselijke FC is het doel voor Hoogland duidelijk. ‘Een stabiele tweedeklasser worden’, zegt de coach. ‘Dat zal met stappen moeten gebeuren. Er is een goede spelersgroep ende jeugd is prima. Het heeft tijd nodig, maar we moeten wel onderweg zijn.’

In het komende half jaar kan Hoogland zijn nieuwe club vaak bekijken. Kennismaken met de club hoeft zeker niet. De prioriteit ligt echter bij BOL waar hij momenteel de scepter zwaait. Een tijd waar Hoogland, ongeacht de afloop, tevreden op kan terugkijken.