PURMEREND - In de eerste week van oktober is er op vier locaties in Purmerend BeweegBingo. Een combinatie van het gezellige bingo, met enige beweegactiviteiten. De BeweegBingo is onderdeel van de activiteiten in Purmerend in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. Vanzelfsprekend zijn er met de BeweegBingo leuke prijsjes te winnen, maar de bingokaart is vanwege de speciale periode gratis. De deelnemende organisaties willen tijdens de Week tegen Eenzaamheid het onderwerp bespreekbaar maken en een aanzet geven voor contacten door ontmoetingen te promoten.

De gratis toegankelijke BeweegBingo is een initiatief van sportorganisatie Spurd en duurt steeds twee uur. Maandag 3 oktober vanaf 11.30 uur in Woonstate W.C.J. Passtoors in Weidevenne (Karavaanstraat 6) en vanaf 13.45 uur in wijkplein Where in Wheermolen (Triton 73). Dinsdag 4 oktober is de BeweegBingo vanaf 10.45 uur in Middenbeemster in woonzorgcentrum Middelwijck, Prinses Beatrixpark 54. De laatste BeweegBingo in deze periode is vrijdag 7 oktober vanaf 11.00 uur in het woongebouw Plataanstate bij De Rusthoeve in het centrum van Purmerend.

Samen gespannen afwachten wie als eerste alle getallen op de kaart heeft aangekruist. Het gaat echter niet om winnen of de leuke prijsjes, maar om mensen ontmoeten. In welke wijk of welk dorp van Purmerend men woont, iedereen is van harte welkom als deelnemer aan de Beweegbingo.

ontmoeten
Het missen van betekenisvolle contacten met anderen kan invloed hebben op gezondheid en kwaliteit van het leven. Het gemis aan een emotionele, hechte band met mensen is vooral voor ouderen een groot probleem. Extra aandacht voor ontmoeten en contacten mogelijk maken is de reden van de Week tegen Eenzaamheid.

Ontmoetingen maakt Spurd mogelijk met de vele wekelijkse sportieve beweegactiviteiten voor een fit gevoel, voor jong en ouder. Bewegen met anderen verbindt, zorgt voor plezier én nieuwe contacten. Op de website www.spurd.nl staan in een handig overzicht sportieve beweegactiviteiten, van badminton tot GoldenSports, van Fifty Fit sport en spel tot Fit op muziek.