EDAM/MIDDENBEEMSTER/KROMMENIE - Vijf partijen in Zaanstreek-Waterland slaan tijdens de Nationale Sportweek in september de handen ineen en organiseren De Beweegkaravaan. Op drie locaties in Edam, Middenbeemster en Krommenie wordt een (sport)evenement georganiseerd speciaal voor sporters met een beperking. Op locatie wordt het sport- en beweegaanbod voor aangepast sporten in de regio gepresenteerd en jij kunt meedoen met gratis clinics!

Samenwerking
De Beweegkaravaan is een samenwerking tussen Spurd, Sportbedrijf Zaanstad, Team Sportservice, Odion en de Dirk Kuyt Foundation. Organisator en specialist inclusief sporten Melvin Smid van Spurd: ‘Dit project is een goed voorbeeld van hoe verschillende partijen samen een evenement neer kunnen zetten voor sporters met een beperking. Wij ontvangen vanuit de regio veel berichten over sport- en beweegaanbod voor deze doelgroep. Met dit evenement kunnen wij goed in kaart brengen waar vraag naar is, hier in de toekomst naar handelen en nog meer structureel aanbod creëren.’

Plezier
Tijdens de clinics die worden gegeven staat samen bewegen mét plezier voorop. Want plezier hebben in bewegen is belangrijk. Op de dag zelf krijgen deelnemers ook informatie over het reguliere aanbod, mogelijkheden van de Uniek Sporten Uitleen en de financiële mogelijkheden om de drempel naar bewegen te verlagen.

Programma
In Edam ben je op zaterdag 17 september van 13:00 uur – 16:00 uur welkom bij Atletiekvereniging Edam. Hier kun je onder andere clinics volgen van rugby, rolstoelhandbal, gym/dans, kickboksen, atletiek, bootcamp en judo. Adres: Burgemeester Versteeghsingel 5, 1135 VT Edam.

In Krommenie worden clinics tennis, korfbal, dans en sport/spel algemeen gegeven op dinsdag 20 september bij Odion Zonnehoek. Het programma is van 13:00 uur tot 16:00 uur. Adres: Populierenlaan 46, 1561 VB Krommenie. Let op! Dit is een tijdelijke locatie van Odion Zonnehoek.

Bij Sportcentrum De Kloek in Middenbeemster kan je op zaterdag 24 september sporten als rolstoelhandbal en rolstoelbasketbal proberen. Tussen 13:00 uur en 16:00 wordt er naast deze twee sporten nog meer georganiseerd. Adres: Insulindeweg 11, 1462 MJ Middenbeemster

Aanmelden en meer informatie
Ben jij er ook bij? Meld je dan aan via deze pagina: https://jouw.teamsportservice.nl/zaanstreek-waterland/aanmeldpagina-beweegkaravaan/. Heb je nog vragen, wil je meer informatie of heb je ergens hulp bij nodig? Wij denken graag met je mee. Neem dan contact op met Melvin Smid via m.smid@spurd.nl.