AMSTERDAM - Het laatste fluitsignaal klinkt. Vreugde, emotie en vooral ontlading. De rugbysters van de Blue Waves zijn landskampioen van het seizoen 2021/2022, voor het eerst in de bijna 40-jarige geschiedenis van Rugby Club Waterland.


Het damesrugby in Purmerend heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. De Blue Waves, een combinatie van RC Waterland uit Purmerend en RC Hilversum, is langzaam uitgegroeid tot een top-team met een bak aan rugbytalent. Eigenlijk was het team het hele seizoen al op kampioenskoers. Aan alles was te voelen dat er 'iets heel moois' in de lucht hing. Maar maak het maar waar.

Die opdracht kwam zaterdag in een kolkend Nationaal Rugbycentrum Amsterdam tot een climax in de finale om het landskampioenschap tegen RC The Bassets uit Sassenheim. Daar bewijzen de Blue Waves, onder toeziend oog van familie, vrienden en fans, dat zij de beste van Nederland zijn.

Ze winnen met 41-7. Wat volgt: tranen en blijdschap. Captain Inger Jongerius krijgt de beker overhandigd, het feest kan beginnen.