BROEK OP LANGEDIJK - Eersteklasser BOL is de competitie uitstekend gestart. Zaterdag wist men in en spannend duel met 2-1 te zegevieren tegen ZOB.

De thuisploeg begon sterk en kreeg al direct een aantal goede kansen, ware het niet dat keeper Björn Huisman zich liet gelden. Toch moest die in de twintigste minuut capituleren toen een ingooi van Mike Molenaar werd doorgekopt en Timon Plak vrij voor de goal kwam: 1-0. De gasten uit Zuidoostbeemster kwamen echter nog voor de rust terug toen een corner vanaf links door Rowin Mol tegen de touwen werd gekopt.

In de tweede helft voerde ZOB de druk op, maar keeper Habets met daarvoor de sterke BOL-defensie, kwamen nooit echt in de problemen. Aanvallend kon de thuisploeg nog maar weinig brengen, maar eenmaal zover was het ook direct raak. Twintig minuten voor tijd belandde de bal na een aanval eerst tweemaal op de paal alvorens jack Schoon hem in het doel schoot: 2-1. Ondanks druk van de gasten bleef BOL overeind en kon ze de eerste driepunter bijschrijven.