PURMEREND - Een fantastisch resultaat voor de dames van RCW JuRo Unirek afgelopen zondag. De dames van de Purmerendse rugbyclub wisten thuis Ereklasse kloploper AAC te verslaan. Tegen de Amsterdammers werd in een fysiek zware strijd met 20-8 gewonnen.

De wedstrijd had een extra speciaal tintje voor de zussen Demi en Patty Kist. Demi verdedigd namelijk de kleuren van AAC en Patty die van RC Waterland. Beiden begonnen met een basisplaats aan de wedstrijd. AAC opende de score via de voet van Demi Kist die een penalty raak schoot. De Waterlanders kwamen via een penalty vervolgens weer langszij, Allie Traverso schoot met scherp. Als AAC vervolgens met een try opnieuw op voorsprong komt is het Patty Kist die de stand weer gelijk trekt, 8-8.

Na rust komen de Amsterdammers niet meer aan scoren toe, ook al drukt het enkele keren de Waterlanders tegen de try-lijn aan. Maar de dames van RC Waterland geven geen centimeter meer cadeau. Na 48 minuten weet international Inger Jongerius de thuisclub op 13-8 te zetten, waarna Traverso via een conversie nog twee punten aan het totaal van Waterland toevoegt. Na ruim een uur spelen weet RC Waterland tegenstander AAC de definitieve knock-out toe te brengen. Chelsi Prins weet na een sprint die op de middenlijn va het veld begint knap het try-gebied te bereiken. Met een try zet ze de 20-8 einduitslag op het scorebord. Door de eerste overwinning ooit op AAC is de ploeg opgeklommen naar een mooie derde plaats in de Ereklasse.