PURMEREND - Op dinsdag 27 september zijn 55-plussers uit Purmerend en Beemster welkom bij sportvereniging SV Beemster om kennis te maken met De Derde Helft. Het doel is om van de sportkantine een levendige ontmoetingsplaats te maken. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie, een goed gesprek of een gezamenlijke activiteit. De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, Spurd en SV Beemster voor mensen die actief in het leven (willen blijven) staan.Een nieuwe ontmoetingsplek in kantine SV Beemster | De Derde Helft!
Elke dinsdag is er op het veld van SV Beemster (Insulindeweg 11, Middenbeemster) van 13.00 uur tot 14.00 uur GoldenSports en van 13.30 uur tot 14.30 uur OldStars voetbal. Na afloop is de kantine geopend voor een kop koffie of thee en bord- en kaartspellen. Daarnaast zijn er elke laatste dinsdag van de maand extra activiteiten binnen De Derde Helft. Denk aan beweegspelen, een quiz, jeu de boules, wandelen, tafeltennis, darten en diverse workshops. Het gaat om sportieve en niet-sportieve activiteiten voor 55-plussers uit Purmerend en Beemster. SV Beemster werkt hiervoor samen met maatschappelijke partners zoals Spurd en het Ouderenfonds.

Programma kick-off De Derde Helft | 27 september
Een pendelbus van Bert Jonk vervoert minder mobiele bezoekers op 27 september tussen 13.30 en 14.15 uur gratis van de Keyserkerk in Middenbeemster naar SV Beemster. Deze pendelbus brengt bezoekers na afloop ook weer terug naar de opstapplaats. Voor de kick-off van De Derde Helft op dinsdag 27 september is aanmelden niet noodzakelijk, maar wel prettig. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar dederdehelft@svbeemster.nl.

Programma De Derde Helft | dinsdag 27 september
13.30 uur Start pendeldienst Keyserkerk
14.30 uur Inloop met koffie en/of thee
14.45 uur Opening
15.15 uur Beemster in beweging
16.00 uur Vrije keuze (bordspelen/praatje etc.)
16.30 uur Afsluiting

Voor wie is De Derde Helft?
Binnen De Derde Helft organiseren clubs activiteiten in de sportkantine waaraan zowel leden als niet-leden deel kunnen nemen. Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en wordt er saamhorigheid ervaren, zonder per se een sport uit te oefenen. Op deze manier hebben zowel de vereniging als de deelnemers profijt van De Derde Helft.

Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!