BEEMSTER - Elke dinsdagmiddag ontmoeten tientallen 55plussers elkaar in de kantine van SV Beemster, ook als zij daarvoor niet hebben gesport. De laatste dinsdag van de maand is er tijdens deze Derde Helft een uitgebreide bijeenkomst. Dinsdag 29 november is het onderwerp de AED, de Automatische Externe Defibrilator.

De Derde Helft gaat dinsdag 29 november over hoe te handelen met een AED als er iemand onwel is geraakt door hartproblemen. Aansluitend op deze introductie op de mogelijkheden van de AED is er tijd voor een gesprek en voor bordspellen. Vanaf 16.00 uur kan men in de kantine van SV Beemster samen kijken naar de wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens het WK voetbal.

wekelijks gezamenlijk koffiemoment

De Derde Helft is een moment om mensen vanaf ongeveer 55 jaar te kunnen ontmoeten en elkaar te leren kennen. De sportkantine als levendige ontmoetingsplaats voor inwoners van Beemster, inwoners uit de wijken van Purmerend zijn ook van harte welkom. Het sportterrein van SV Beemster is in Middenbeemster, Insulindeweg 11.

De Derde Helft
De Derde Helft is de naam voor alle activiteiten waaronder GoldenSports en Walking Football op dinsdagmiddag op het terrein van SV Beemster. Men hoeft geen lid te zijn van SV Beemster of vooraf te hebben meegedaan aan een van deze sportieve beweegactiviteiten voor het ontmoetingsmoment van De Derde Helft in de sportkantine. De Derde Helft begint om 13.00 uur en is rond 16.00 uur afgelopen, de sessie in de kantine is vanaf 14.30 uur. De toegang tot de kantine is gratis; koffie, thee en andere consumpties zijn voor eigen rekening.

De organisatie van De Derde Helft laat zich voor de uitgebreide bijeenkomsten de laatste dinsdag van de maand graag inspireren door ideeën. Die kan men sturen naar Dederdehelft@svbeemster.nl.

De Derde Helft is een initiatief van SV Beemster, Nationaal Ouderenfonds en Spurd voor mensen vanaf 55 jaar die actief in het leven (willen blijven) staan. In december is er elke dinsdag De Derde Helft, maar er is vanwege de decemberdrukte geen uitgebreide bijeenkomst de laatste dinsdag van de maand, 27 december.