PURMEREND/BUITENPOST - Het was een prima zaterdag voor de eerste elftallen van Purmersteijn. Zondag 1 revancheerde zich voor een zware nederlaag van een week eerder en won overtuigend in Buitenpost. Zaterdag 1 pakte ook een driepunter bij het debuut in de tweede klasse.

Purmersteijn ZO1 liep vorige week tegen een kansloze nederlaag aan tegen Staphorst (2-8), maar op bezoek bij Buitenpost zorgde men voor sportieve revanche. Na een 0-0 ruststand brak Daniel Schermer de ban kort na rust. In de slotfase maakte Schermer zijn tweede van de middag en werd de eindstand bepaald door Jordi Wigman.

Purmersteijn ZA1 stond bij het debuut in de tweede klasse al na vier minuten op achterstand tegen Jong Holland door een doelpunt van Rick Klaver. Vlak voor rust was het Lorenzo Rijmers die de stand in evenwicht bracht waarna Dick Bos tien minuten na de pauze de winnende binnen kopte.