VOLENDAM - FC Volendam heeft voor het eerst dit seizoen verloren. Tegen De Graafschap verloor de ploeg van trainer Wim Jonk met 3-0.

De Graafschap begon goed aan de wedstrijd. Na elf minuten kregen de Superboeren een grote kans. Via een hoge voorzet kopte Jordy Thomassen recht in de handen van keeper Nordin Bakker. Vijf minuten later had de doelman echter geen antwoord op een snoeihard schot van Stef Nijland, die daarmee een prachtige aanval van De Graafschap afrondde. Beide ploegen verschaften zich nog een paar kansen over en weer, maar er werd gerust met 1-0.

De Volendammers drongen na de rust aan en dat had na een uur spelen bijna resultaat. Derry John Murkin mocht van dichtbij inschieten na een goede voorzet, maar miste volledig en niet veel later schoot Noah Fadiga hard binnen, maar wist keeper Jurjus te redden. Volendam kreeg hierna het deksel op de neus.Een inzet van Seuntjens was Bakker te machtig en direct erna nam Seuntjens de doelman weer op de korrel, maar die liet de bal los. Mohamed Hamdaoui kon de rebound binnenwerken: 3-0.

De Graafschap - FC Volendam 3-0 (1-0)
18. Nijland 1-0
72. Seuntjens 2-0
75. Hamdaoui 3-0