PURMEREND - Inwoner van Weidevenne Arnout van Noorden deed naar aanleiding van een oproep van de wijksportcoach eerder dit jaar de suggestie voor een volleybaltoernooi in zijn wijk. VolleybalClub De Where en sportorganisatie Spurd hebben daarom de handen ineengeslagen om zaterdagmiddag 18 februari leuke, sportieve wedstrijden mogelijk te maken. Het sportieve evenement in sportzaal De Kraal is bedoeld voor groepen personen die in de wijk Weidevenne wonen en/of werken. Het inschrijven van teams met spelers die wonen of werken in Weidevenne - maar ook inwoners van buiten de wijk - is mogelijk via de website van volleybalclub De Where.

Het toernooi is een ontmoetingsplek voor de spelers en voor toeschouwers. Zij kunnen hun kind(eren) gerust meenemen, Spurd zorgt ervoor dat de kinderen zich tijdens het toernooi sportief kunnen vermaken. Het volleybaltoernooi is in sportzaal De Kraal, Zambezilaan 280. De initiatiefnemer en beide organisaties hopen de basis te leggen voor een jaarlijks terugkerende sportieve ontmoeting.

Teams - zes spelers en één reserve - van bijvoorbeeld buren, vrienden, familieleden, collega’s, leden van tuinier- en kookclubjes kunnen tijdens het toernooi andere inwoners van Weidevenne en bij de wijk betrokkenen ontmoeten. Er is ruimte voor ontmoeting, ook met een drankje en hapje voor en tussen de sportieve wedstrijden en na afloop van het toernooi.

afwijkende spelregels
De spelers zijn minstens vijftien jaar. Het gaat om een sportief evenement met om deelname laagdrempelig te houden enkele afwijkingen van de gebruikelijke (Nevobo) volleybal spelregels. Zo is alleen onderhands serveren toegestaan en mogen wisselspelers alleen ‘indraaien’ op de serveerplaats.

consumptiebonnen
Het inschrijfbedrag per team is twintig euro, daarvoor ontvangen alle spelers één consumptiebon. Inschrijven via https://vcdewhere.nl/spurd-volleybaltoernooi-weidevenne/ kan tot en met vrijdag 3 februari 2023. Met de wedstrijdindeling begin februari ontvangen de teams een factuur van twintig euro voor deelname aan het volleybaltoernooi.