PURMEREND - In totaal elf teams van vier scholen voor speciaal basisonderwijs in Purmerend doen mee aan de tweede editie van de Kampioenen Cup Voetbal. Het kleinschalig, onderling scholenvoetbaltoernooi wil de spelers laten kennismaken met sportieve wedstrijden en vooral met fairplay. Daarnaast kiest de organisatie dit jaar de speler van het toernooi. Het scholenvoetbaltoernooi is een initiatief van het speciaal basisonderwijs in Purmerend, vpv Purmersteijn en sportorganisatie Spurd. De eerste editie vorig jaar was een succes, vooral omdat de voetballers volop genoten van het toernooi.

De initiatiefnemers willen de kinderen in de bovenbouw speciaal basisonderwijs laten voetballen in een rustige, plezierige en sportieve omgeving. Het gaat om een kennismaking met het voetballen in teamverband op de velden van een voetbalvereniging. Voetballen in een toernooi is voor deze kinderen een bijzondere ervaring. Voor deze spelers is de groene kaart voor fairplay belangrijk, waar normaal met gele en rode kaarten overtredingen van de spelregels centraal staan. Het team met de meeste groene kaarten verdient de Groene Kaart Bokaal. Spelers die zijn betrokken bij positieve, sportieve acties op of langs het veld krijgen een groene kaart. Het gaat bijvoorbeeld om een tegenstander overeind helpen of applaudisseren bij een mooie actie of doelpunt van een tegenstander. Alle spelers ontvangen een medaille en alle teams een beker.
De sfeer van het toernooi met centraal het belonen van fairplay draagt bij aan positieve ervaringen voor spelers uit het speciaal basisonderwijs om te gaan voetballen in clubverband. Voor het speciaal onderwijs is de Kampioenen Cup Voetbal een jaarlijks terugkerend toernooi. De teams spelen hun wedstrijden maandag 27 juni tussen 15.00 uur en 16.00 uur op het sportcomplex van vpv Purmersteijn. De teams zijn afkomstig van de Alexander Roozendaalschool (De Gors), Martin Luther Kingschool (Overwhere), Het Plankier (Weidevenne) en Het Tangram (De Gors).