GRONINGEN - FC Groningen heeft Ajax de eerste nederlaag in de competitie toegebracht. In een leeg Euroborg zorgde Remco Balk kort na rust voor de enige treffer van de wedstrijd.

Ajax speelde vanaf de eerste minuut niet best, maar kreeg in de eerste helft wel een aantal mogelijkheden via Labyad, Alvarez en Gravenberch. Aan de ander kant zag Strand Larsen een kopbal net over het doel van Onana gaan.

Kort na de rust wist Onana een inzet van Strand Larsen te keren, maar basisdebutant Balk was er als de kippen bij om de 1-0 te maken. Ajax ging in de jacht op de gelijkmaker, maar verschafte zich nauwelijks kansen. Alhoewel Tadic en Huntelaar in de slotfase nog wel de lat wisten raken kwam er in de stand dan ook geen verandering meer.