VOLENDAM - Handhaving in de Eredivisie is voor FC Volendam weer een stapje dichterbij gekomen. De ploeg van trainer Wim Jonk wist tegen FC Emmen een achterstand ongedaan te maken en met 3-1 te zegevieren.

Hoewel de treffers voor rust uitbleven, was de eerste helft verre van saai. Na wat speldenprikjes van de thuisploeg waren de beste kansen voor de gasten uit Emmen. Antonisse, met drie gemiste rebounds en een schot rook het vaakst aan een doelpunt. Diemers raakte tussendoor ook nog eens de paal.

Pas nadat Emmen kort na rust op voorsprong was gekomen na een miscommunicatie tussen Stankovic en Mbuyama. Halverwege de tweede helft wist Benamar koppend gelijk te maken bij een voorzet van Van Mieghem. Daar leek het bij te blijven tot invaller Bilal Ould-Chikh het op zijn heupen kreeg en na een fraaie individuele actie scoorde en Van Mieghem bepaalde de eindstand in blessuretijd op 3-1.

FC Volendam - FC Emmen 3-1 (0-0)

46. Stankovic (e.d.) 0-1
67. Benamar 1-1
88. B. Ould-Chikh 2-1
90+2. Van Mieghem 3-1