VOLENDAM - Terwijl de overige concurrrenten onderin de Eredivisie nog in actie moeten komen heeft FC Volendam alvast uitstekende zaken gedaan door in eigen huis Vitesse te kloppen: 2-0. De ploeg van Wim Jonk weet zodoende dat het ook na dit speelweekend in ieder geval drie ploegen onder zich houdt.


Daryl van Mieghem was in het Kras-Stadion de gevierde man door beide treffers voor zijn rekening te nemen. De strijdwijze van Jonk bleek effectief: achterin dichthouden en met technisch goed voetbal uitbreken zonder tot al teveel grote kansen te komen. Ook Vitesse vond nauwelijks een gaatje in de Volendamse muur. Bialek kreeg weliswaar een paar kansen,maar de Pool ging daar slordig mee om.

FC Volendam had maar dertig procent balbezit, maar stichtte daarmee veel meer gevaar. Dat kwam vooral van Van Mieghem, die al vroeg de score opende met een schot dat via een Arnhemse hak achter keeper Scherpen binnenrolde. Halverwege de tweede helft besliste hij de wedstrijd door een mooie aanval en voorzet van Josh Flint glijdend af te ronden. het Vitesse van Philip Cocu kon daarna de bakens niet meer verzetten.

FC Volendam - Vitesse 2-0 (1-0)

12. Van Mieghem 1-0
68. Van Mieghem 2-0