VOLENDAM - FC Volendam speelde vrijdagavond met 1 - 1 gelijk tegen FC Dordrecht. Trainer Wim Jonk had in zijn basiself ruimte gemaakt voor de Engelse Darius Johnson, Francesco Antonucci debuteerde voor de Volendammers.

Gretigheid

De mannen van Wim Jonk hadden wat goed te maken na de nederlaag die werd geleden op bezoek bij Almere City FC. De gretigheid spatte van het elftal af. De eerste echte kansen volgden binnen vijf minuten. De Volendammers kwamen bijna op voorsprong via Jari Vlak en Zakaria El Azzouzi. Zij zagen hun schoten niet omgezet worden in doelpunten. Na tien minuten kreeg Nick Doodeman de uitgelezen mogelijkheid om de openingstreffer te maken, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door de Dordtse keeper.

In de dertiende minuut vonden de bezoekers echter het doel. Fabian de Abreu schoot na een redding van Nordin Bakker de bal alsnog tegen de touwen.

De thuisploeg moest op zoek naar de gelijkmaker en wist deze na een half uur voetballen te vinden nadat Darius Johnson de bal snoeihard tegen de touwen kopte. Noah Fadiga wist de bal binnen te houden en deze perfect op het hoofd van Johnson te plaatsen, waarna de gelijkmaker op het bord kwam. De formatie van Jonk zette aan en acht minuten later tekende Vlak bijna voor de voorsprong, maar hij zag Stoskovic ternauwernood redding brengen op zijn inzet.

Omzetting
Jonk zette het in de tweede helft tactisch om. Hij bracht middenvelder Nick Runderkamp op het veld in plaats van Fadiga en ging zo met drie verdedigers achterin voetballen. De eerste grote kans van de tweede helft kwam van de voet van Johnson die de voorzet van Gijs Smal niet kon omzetten tot een doelpunt. Na iets meer dan een uur spelen werd El Azzouzi diep gestuurd, maar zijn schot had te weinig kracht om de Dordtse goalie te verrassen. Smal had niet veel later een mooie pirouette in huis, maar het schot dat volgde mistte vooral richting.

In de 71ste minuut kreeg Ottewill zijn tweede gele kaart namens de Schapekoppen, nadat hij een overtreding maakte op Nick Doodeman. Jonk bracht met Francesco Antonucci nog meer aanvallende intenties in de ploeg, waarbij de Belgische jeugdinternational zich met een goed schot gelijk voorstelde aan het Volendamse publiek. Een kleine tien minuten voor tijd bracht de Belg bijna zijn team aan de leiding, maar hij zag zijn harde schot net langs de paal suizen. Diep in blessuretijd kreeg de thuisploeg nog een kans via Martijn Kaars, maar hij kon niet genoeg kracht achter de bal krijgen, waardoor het 1-1 bleef in het Kras Stadion.