MAASTRICHT - Een gehavend FC Volendam heeft in Maastricht twee punten laten liggen. Martijn Kaars had met twee treffers voor een comfortabele voorsprong gezorgd, maar MVV kwam in blessuretijd toch nog op gelijke hoogte.

Trainer Wim Jonk kon onder meer niet beschikken over Francesco Antonucci, Calvin Twigt en Alex Plat, maar toch begon FC Volendam goed in De Geusselt. Al na zes minuten kreeg keeper Havekotte een schot van Murkin niet onder controle waarna Kaars de rebound kon binnen prikken. De aanvaller verdubbelde die score vlak voor rust na een lange bal van achteruit van Marco Tol.

De gasten leken op rozen te zitten, maar kort na de rust wist Sven Blummel voor de aansluiting te zorgen. Kaars leek even later zijn derde te maken, maar mikte op de paal en Havekotte moest zich daarna ook nog strekken op een poging van invaller Zeefuik. In de ultieme slotfase volgde er nog een offensief van MVV waarbij Van de Ven een overtreding maakte op Kostons. Scheidsrechter Van der Kerkhof wees naar de stip van waar Arne Naudts alsnog voor de gelijkmaker zorgde: 2-2.