ZAANSTAD - FC Volendam heeft maandagavond een klinkende zege behaald op Jong AZ. Op het AFAS-Trainingscomplex in Zaanstad kende de ploeg van trainer Wim Jonk een bliksemstart.

Het duel was nog maar net een half uur oud toen de gasten uit Volendam reeds een overtuigende 1-4 voorsprong hadden gepakt. In een open wedstrijd vielen er kansen over en weer, maar waarbij Jong AZ het geluk ontbrak daar bleken de Volendammers dodelijk efficiënt. Binnen vijf minuten weet Marco Tol de score te openen. Zijn kopbal wordt nog gekeerd, maar Tol is alert bij de rebound. Vervolgens moet keeper Nordin Bakker in actie komen bij kansen voor Mohamed Taabouni en Richonell Margaret, maar uit een tegenaanval is het weer raakt als Nick Doodeman de bal bij Franco Antonucci krijgt die feilloos uithaalt.

Terwijl Margaret (naast) en Yusuf Barasi (gestopt door Bakker)weer geen geluk hebben slaat FC Volendam opnieuw toe met wederom Doodeman als aangever en ditmaal Martijn Kaars als aangever. Als Taabouni dan eindelijk het net wel weet te vinden voor de thuisploeg, daar weet de Jonk-equipe weer net zo snel de marge op drie te brengen als Ibrahim El Kadiri met een fraai schot voor een 1-4 ruststand zorgt.

De tweede helft levert minder kansen op, maar na een ruim uur weet Barasi de achterstand wel weer te verkleinen. Fc Volendam laat het echter niet verder komen en profiteert in de slotfase optimaal van de ruimte die de ploeg van Michel Vonk biedt. Met een droge knal scoort Derry John Murkin en uiteindelijk bepaalt Samuele Mulatierri de eindstand op 2-6.

Jong AZ - FC Volendam 2-6 (1-4)