DEN BOSCH - FC Volendam heeft vrijdag op bezoek bij FC Den Bosch een ruime overwinning weten te behalen. Na een rode kaart kort voor de rust wist de ploeg van Wim Jonk na de rust over de Brabanders heen te walsen.

Ibrahim El Kadiri had de score na 27 minuten geopend voor de gasten, maar op dat moment deed FC Den Bosch niet eens zoveel onder voor de Volendammers. Via Postema en Hornkamp kreeg men al de nodige kansen. De thuisploeg gooide echter de eigen glazen in na een domme natrappende beweging van Dwayne Green richting Zakaria El Azzouzi en de Bosschenaar kon dan ook met direct rood vertrekken.

Met elf tegen tien stelde FC Volendam na rust orde op zaken. Met een mooi lobje zorgde Samuele Mulattieri voor de 0-2 en zin veertiende treffer van het seizoen en via El Azzouzi en Micky van de Ven liep men zelfs uit naar 0-4. Roy Kuijpers wist de Brabantse eer te redden, maar het slotakkoord was voor Derry John Murkin die de eindstand op 1-5 bepaalde.