VOLENDAM - Na een slecht Paasweekeinde waarin twee keer werd verloren en niet werd gescoord heeft FC Volendam zich vrijdagavond weer eens van de positieve kant getoond. In eigen huis werd Helmond Sport met ruime cijfers verslagen.

Dat sterke herstel kwam overigens pas in de tweede helft tot stand want met de rust stond de ploeg van Wim Jonk nog met 0-1 achter tegen de Brabanders. Arno van Keilegom had de gasten na tien minuten op voorsprong gebracht, en ondanks een handvol kansen wist FC Volendam dit in de eerste helft niet recht te trekken.

Dat gebeurde uiteindelijk na rust wel en ook nog in een hoog tempo want binnen een kwartier had de Jonk-equipe het duel volledig gekeerd. Met een prachtig gedraaid schot is het eerst Ibrahim El Kadiri die voor de gelijkmaker zorgt. Derry John Murkin weet met een geplaatst schot voor een voorsprong te zorgen die even later wordt uitgebreid dor de eerste goal van Denso Kasius. In het slotkwartier weet topscorer Samuele Mulattieri het duel helemaal in het slot te gooien door eerst op aangeven van Deul en vervolgens met een geplaatste bal de eindstand op 5-1 te bepalen.