VOLENDAM - FC Volendam heeft maandagavond de koppositie van de Keuken Kampioen Divisie weer overgenomen. De ploeg van trainer Wim Jonk wist met 1-0 te winnen van NAC Breda. Een schitterend doelpunt van vleugelverdediger Denso Kasius bleek genoeg voor de zege.

Het doelpunt viel in de 28e minuut. Linksbuiten Ibrahim El Kadiri haalde de achterlijn en zocht de tweede paal. Denso Kasius volleerde de bal vervolgens snoeihard achter keeper Nick Olij in de verre hoek. In het vervolg van de eerste helft volgden nog enkele mogelijkheden, maar echt gevaar leverden deze niet op.

Na de rust nam NAC het initiatief over en had de thuisploeg het regelmatig moeilijk. Dat de punten in Volendam bleven was met name te danken aan keeper Filip Stankovic die zijn doel schoon hield.

FC Volendam staat na de vijfde overwinning op rij nu bovenaan. De voorsprong op nummer twee Excelsior is twee punten.