VOLENDAM - FC Volendam heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie weten te verstevigen hoewel de 2-1 overwinning op Jong AZ met de nodige moeite tot stand kwam. De thuisploeg mocht met name keeper Filip Stankovic dankbaar zijn die vlak voor tijd de gelijkmaker voorkwam door een strafschop van Peer Koopmeiners te keren.

Al snel in de wedstrijd was er een glansrol voor de broertjes Ould-Chikh. Walid Ould-Chikh haalde in de achtste minuut de achterlijn en gaf een lage voorzet waar Bilal Ould-Chikh wel raad mee wist: 1-0. Binnen een aantal minuten was het echter alweer gelijk. Na slordig balverlies in de verdediging van FC Volendam pikte Mohamed Taabouni de bal op. Met een laag diagonaal schot passeerde hij Filip Stankovic.In het vervolg van de eerste helft waren er mogelijkheden voor beide doelen, maar men ging evenwel met die gelijke stand rusten.

Kort na de rust was er een hernieuwde voorsprong voor de thuisploeg. Een lage hoekschop van Daryl van Mieghem werd van dichtbij hard binnengeknald door aanvoerder Damon Mirani.Bilal Ould-Chickh en Achraf Douiri kregen daarna kansen om de marge te vergroten en aan de andere kant was Lewis Schouten dichtbij de gelijkmaker. Die leek er alsnog te komen na een overtreding van Sjors Kramer, maar Stankovic werd de held van de avond door de strafschop van Koopmeiners te keren: 2-1.

Aangezien directe concurrenten FC Emmen en Ado Den Haag punten lieten liggen loopt de ploeg van Wim Jonk door de winst alleen maar verder uit. FC Emmen staat nu op zeven punten al hebben die nog een wedstrijd tegoed. De achterstand van ADO Den Haag is inmiddels opgelopen naar elf punten.