VOLENDAM - Na zes wedstrijden zonder zege heeft FC Volendam eindelijk weer eens drie punten kunnen bijschrijven. De Graafschap werd in Volendam na een spannende wedstrijd met 3-1 verslagen. Door de zege heeft de ploeg van trainer Wim Jonk nu vier punten voorsprong op de nummer drie in de stand, FC Eindhoven.

Het was direct een open wedstrijd in het Kras Stadion. Zo raakte Jesse Schuurman namens de gasten uit Doetinchem al binnen twee minuten de paal. FC Volendam had het moeilijk in die openingsfase, maar na een klein kwartier stond het wel op voorsprong. Robert Mühren speelde de bal slim langs Ted van de Pavert en wist vervolgens doelman Hidde Jurjus te verschalken. Door de goal leek het elftal van Wim Jonk plots beter in de wedstrijd te komen, maar toch werd het gelijk. Mees Kaandorp wist met een laag schoot in de verre hoek raak te mikken. Kort voor rust ging aanvoerder Damon Mirani ging in de fout, waarna Giovanni Korte alleen voor keeper Filip Stankovic stond. Met een knappe redding hield de goalie de Volendammers op de been.

In de tweede helft had de thuisploeg duidelijk het betere van het spel en men kwam na tien minuten op een hernieuwde voorsprong. Uit een assist van Bilal Ould-Chikh scoorde Daryl van Mieghem tegen zijn oude club. Hierna vielen er kansen over en weer waarbij Mirani en keeper Stankovic de Volendammers wist te redden. Mirani deed door een bal van de lijn te koppen. Invaller Franco Antonucci kreeg ook een goede kans, maar mikte net naast. Een andere invaller, Koen Blommestijn, besliste uiteindelijk het duel in blessuretijd: 3-1.