ALKMAAR - FC Volendam is voor het eerst in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen een nederlaag opgelopen. Op de prachtige grasmat van Alkmaarsche Boys, waar de equipe van trainer Wim Jonk eerder KRC Genk wist te verslaan, bleek de Griekse topclub AEK Athene met 2-1 te sterk.

Net als twee weken geleden tegen de Belgen kwamen de Volendammers al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na een fout van de Griekse keeper kon Ibrahim El Kadiri terugleggen op Daryl van Mieghem die de bal in de vijfde minuut in het lege doel kon plaatsen. Nadien kreeg FC Volendam, via Robert Mühren en opnieuw Van Mieghem, ng twee opgelegde kansen om die score te verdubbelen, maar beiden mikten langs de verkeerde kant van de paal.

In het tweede kwart, de wedstrijd ging over 4x25 minuten, kregen de Volendammers het steeds moeilijker tegen de Grieken die het fysieke spel niet schuwden. Na een fout van de teruggekeerde doelman Stankovic kon aanvoerder Araujo de gelijkmaker scoren. De Servische keeper herstelde zich echter snel met twee katachtige reddingen op pogingen van Pineda en Zuber.

De winnende goal viel in de derde periode toen testspeler Diego Gustavo een overtreding maakte binnen de zestien en de bal op de stip ging. Kosidis stuurde invaller-doelman Berry Lauwers vanaf elf meter de verkeerde hoek in en die 2-1 bleek tevens de eindstand. FC Volendam sluit de voorbereiding komende donderdag af met opnieuw een Griekse tegenstander als men op bezoek gaat bij Panathinaikos. Een week later viert men de rentree in de Eredivisie met de uitwedstrijd bij FC Groningen.

Voor Alkmaarsche Boys komt er einde aan een periode waarin men in de afgelopen weken gastheer was van enkele buitenlandse clubs. In samenwerking met PR Sport mochten KV Mechelen, KRC Genk en dus AEK Athene de afgelopen weken gebruik maken van de prima faciliteiten van de Alkmaarse club. Ook de twee Nederlandse profclubs die kwamen oefenen, FC Volendam (2x) en FC Utrecht, waren net als de de drie genoemde clubs vol lof over de organisatie en faciliteiten van Alkmaarsche Boys.

AEK Athene - FC Volendam (2-1)

5. Van Mieghem 0-1
32. Araujo 1-1
67. Kosidis (pen.) 2-1

Foto's: DP Sportfotografie