ROTTERDAM - Na drie duels is FC Volendam nog altijd zonder overwinning. Vrijdagavond speelde de ploeg van trainer/coach Wim Jonk met 1-1 gelijk op bezoek bij Excelsior.

In Kralingen was de eerste kans voor de thuisploeg toen Azarkan op de paal kopte. Aan de andere kant was Damon Mirani ook dichtbij met een kopbal, maar wist keeper Van Gassel met de voet te keren. Toch wisten beide ploegen kort voor rust te scoren. Thijs Dallinga krijgt de bal er van dichtbij in drie instanties in en weet Excelsior op voorsprong te zetten. Nog voor de rust weet Robert Mühren met een krachtige volley zijn eerste competitiegoal sinds zijn terugkeer te maken.

Na rust is het eerst Excelsior dat gevaarlijk is met een vrije trap van Baas die net naast gaat en een poging van Dallinga op de paal. Invaller El Kadiri krijgt aan de overkant ook een goede kans, maar mikt over. Van Gassel brengt vervolgens redding op een poging van de eveneens ingevallen Oristiano. In de slotfase zijn er ook nog kansen via Kaars en Duel, maar het lukt de Volendammers niet de eerste zege te grijpen.