PURMEREND - De internationale Finale Lowlands Shootout 2019 is zondag 8 september 2019 in Purmerend. Deze handboogschietwedstrijd besluit na vijf voorronden de zesde editie van deze internationale competitie voor mannen en vrouwen op recurveboog en compoundboog.

De samenwerkende partijen zijn trots op en organiseren graag het internationale finale toernooi. Zestien mannen en zestien vrouwen die zich hebben geplaatst in de voorronden in Nederland en België gaan voor een medaille. De finale van vier disciplines is in het eerste weekend van de Nazomerfeestweek van Purmerend.

Vrijdag 23 augustus is er een perspresentatie over de internationale wedstrijddag. Namens de gemeente Purmerend is wethouder Harry Rotgans, namens de Nederlandse Handboog Bond algemeen directeur Arnoud Strijbis, namens HSV Waterlandschutters voorzitter Frans van den Bosch en namens sportorganisatie Spurd plaatsvervangend directeur Ineke Verwer aanwezig.

De verslaggevers krijgen als onderdeel van de perspresentatie demonstraties handboogschieten van Sil Pater (compoundschutter) en Sarina Laan (recurveschutter) te zien. Zij zijn ook deelnemers aan de finale. Wethouder Harry Rotgans gaat handboogschieten. Wie dat wil mag als afsluiting van de perspresentatie onder deskundige begeleiding van vrijwilligers van HSV Waterlandschutters ervaren hoe het is met een handboog te schieten.

De perspresentatie is in de accommodatie van HSV Waterlandschutters, Westerweg 56b, 1445 AD Purmerend. Inloop vanaf 14.45 uur, de perspresentatie begint 15.00 uur.