PURMEREND/BEEMSTER - Tijdens het sportfestival Sport’in vanaf zaterdag 17 juni ontvangen sportverenigingen en sportscholen belangstellenden voor hun sport. Ruim een week zijn er bij bijna dertig organisaties voor sportief bewegen meer dan honderd activiteiten. Daar kan men zien of ervaren of de sportieve activiteit en sportclub aansluit bij wat men wil. Sport’in 2023 begint 17 juni met een sportbeurs met verschillende sportclubs in winkelcentrum Makado in Wheermolen. De officiële opening is zondagmiddag 18 juni tijdens het Nederlands Kampioenschap LudoSport in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid. Het programma van Sport’in tot en met zondag 25 juni staat op de website van Spurd.

Er zijn gratis kennismakingsactiviteiten bij sportverenigingen en sportscholen in Purmerend en Beemster. In Beemster zijn die activiteiten in en bij sporthal De Kloek in Middenbeemster. Sport’in is een activiteit door en voor de sportorganisaties. Spurd faciliteert, coördineert en communiceert het programma. Sporten bij een sportvereniging of een sportschool is goed voor conditie en kracht, maar ook voor ontmoeting. De activiteiten tijdens Sport’in 2023 staan in de agenda op de website van Spurd.

LudoSport kampioenschap en meer
Alle deelnemende sportverenigingen en sportscholen zijn herkenbaar aan het logo van Sport’in. De vrijwilligers en instructeurs ontvangen graag belangstellenden die zich oriënteren op een sportieve activiteit. Het meedoen of kijken is gratis.
Een nieuwe sport is LudoSport, een vechtsport met lichtzwaarden. Tijdens het eerste Nederlands Kampioenschap met ook clinics in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid kan men zien en ervaren of het een leuke sport is.
In de week van Sport’in 2023 is er zaterdagavond 24 juni in sporthal De Beuk het Noord Nederlands Kampioenschap Boksen. Bezoek aan het toernooi is niet gratis.

De derde editie van Sport’in is voor het eerst voor de zomervakantie. Het moment is de uitkomst van de evaluatie van Sport’in 2022 met de deelnemende sportclubs.