PURMEREND - Vanaf zaterdag 17 september laten meer dan dertig sportclubs in Purmerend | Beemster gedurende een week zien waarom hun sport leuk is. Jong en oud kunnen naar demonstraties kijken, meedoen aan sportclinics en vragen stellen over de sportclub en sport. Het festival begint 17 september met een sportbeurs in winkelcentrum Makado in Wheermolen. De laatste activiteit is zondag 25 september van WZ & PC met een waterpolowedstrijd in het Noordhollands kanaal bij de Melkwegbrug. Zaterdag 24 september is er een sportbeurs in en bij de Markthal aan de Koemarkt. Vanzelfsprekend met diverse sportclubs, Pop- en Cultuurpodium P3 coördineert de muzikale omlijsting.

Sportclubs zorgen in de festivalperiode samen voor in totaal zeventig activiteiten in hun sportzaal of op hun sportveld. In Beemster zijn de activiteiten geconcentreerd in en rond sportcentrum De Kloek in Middenbeemster. Wethouder Sport Mario Hegger opent in een dobok - Koreaanse taekwondo kleding - door het breken van een plank het sportfestival. Taekwondo is de Koreaanse ongewapende vechtkunst en vechtsport met de nadruk op zelfverdediging.

enthousiasmeren
Sport’in begint in het Makado om 11.00 uur en eindigt 16.00 uur; naar verwachting om 13.00 uur opent wethouder Hegger het Sportfestival Sport’in 2022. De sportbeurs in de Markthal begint zaterdag 24 september 10.00 uur en het einde is om 17.00 uur. Alle sportaanbieders willen tijdens de Sport’in periode belangstellenden enthousiasmeren voor hun sport. De meeste sportclubs in Purmerend | Beemster ontvangen graag nieuwe leden of deelnemers. Door corona hebben veel sportclubs leden of deelnemers verloren en die zijn niet allemaal teruggekeerd. Samen sporten is leuk en gezond en soms heeft een belangstellende een laatste positieve ervaring bij de sportaanbieder nodig om de volgende stap te doen, actief gaan sporten. Het actuele programma van Sport’in 2022 staat op www.spurd.nl/sportin.

collectieve promotiecampagne
Een grootse kennismakingperiode als Sport’in moet het belang en de aantrekkelijkheid van sportaanbieders bij belangstellenden extra onder de aandacht brengen. Spurd is op basis van signalen van meerdere sportclubs vorig jaar met het initiatief gekomen voor de collectieve promotiecampagne. Dit jaar is het aantal deelnemende sportclubs fors toegenomen van twintig naar meer dan dertig. Nu was er ook meer voorbereidingstijd en is er een andere situatie als het gaat om de dreiging van corona.
Het Lokaal Sportakkoord (2020) heeft het Sportfestival Sport’in mede mogelijk gemaakt. Sportclubs die meedoen krijgen voor het organiseren van activiteiten tijdens Sport’in een financiële bijdrage, advies en ondersteuning en Spurd brengt het festival onder de aandacht. Alle activiteiten tijdens de Sport’in 2022 zijn gratis toegankelijk.