PURMEREND - Spurd wil voor zestigplussers met een wisselend activiteitenprogramma ontmoeting en gezondheid bevorderen. In de zomermaanden hebben veel zestigplussers door vakanties te maken met tijdelijk minder contact met kinderen, kleinkinderen en buren. Zestigplussers uit Purmerend/Beemster kunnen ook daarom de donderdagmiddagen in juli en augustus samen met leeftijdgenoten gratis toegankelijke sportieve zomeractiviteiten komen doen. Uiteraard is iedere zestigplusser van harte welkom.

Er zijn elke week verschillende gratis activiteiten. Vanaf 7 juli op het sportcomplex van FC Purmerend in Weidevenne en vanaf 4 augustus op het sportpark van NEA Volharding in Overwhere. In een ongedwongen, plezierige sfeer zorgen de activiteiten in de buitenlucht ervoor dat men samen de zomerperiode gezellig en fit door kan komen.

donderdagmiddag
Het programma met elke week verschillende sportieve activiteiten bestaat onder meer uit bewegen op muziek, loopspelen, walking voetbal, circusspelen, racketsporten als tennis en balspelen als handbal en softbal. De begeleid(st)ers van Spurd zorgen er voor dat iedereen op eigen niveau kan meedoen. Het samen meedoen aan de zomeractiviteiten leidt tot een gezellige, sportieve tijd. Ruim zittende kleding en sportschoenen zijn handig voor wie sportief wil gaan bewegen. Spurd adviseert -zeker bij warm weer - een flesje water mee te nemen.

locaties in Weidevenne en Overwhere
De gratis sportieve zomeractiviteiten zijn er donderdagmiddag 7, 14, 21 en 28 juli op het sportcomplex van FC Purmerend in Weidevenne, Savannestraat 51-53 en 4, 11, 18 en 25 augustus op het sportpark van NEA Volharding in Overwhere, Flevostraat 249.

op elk moment
De openstelling van het terrein is om 12.45 uur, het programma begint om 13.00 uur. Een bezoek is mogelijk tot het einde om 15.00 uur. Om 13.00 uur en om 14.00 uur start het wekelijks verschillend programmaonderdeel van ongeveer drie kwartier. Daarnaast kan iedereen kiezen wat men de rest van de middag gaat doen. Dat kan een beweegactiviteit zijn of een gesprek met een kop koffie of thee, de kantine is vanzelfsprekend open. Op de website van Spurd staat de meest actuele informatie over de acht donderdagmiddagen zomeractiviteiten.