PURMEREND - De laatste vier donderdagmiddagen in augustus kunnen 55plussers uit Purmerend |Beemster leeftijdgenoten ontmoeten tijdens de gratis ZomerActiviteiten. De sportieve activiteiten in de buitenlucht helpen om de zomer plezierig en fit te beleven. Elke week is er een gevarieerd programma met voor elk wat wils. Na vier keer bij NEA Volharding in Overwhere, in augustus vier keer op het sportcomplex van FC Purmerend in Weidevenne.

In de zomermaanden hebben veel 55plussers te maken met een tijdelijke vermindering van sociale contacten met kinderen, kleinkinderen en buren. Daarom is er donderdag 10, 17, 24 en 31 augustus op het sportcomplex van FC Purmerend in Weidevenne (Savannestraat 51-53) voor hen een gratis inloop met verschillende sportieve activiteiten. Meedoen aan deze ZomerActiviteiten is leuk, gezellig en biedt ontmoeting en contacten. Iedereen die zonder loophulpmiddel beweegt kan meedoen. Ruim zittende kleding, sportschoenen en een flesje water zijn handig voor wie mee wil doen.

Gratis toegang

De ZomerActiviteiten van Spurd zijn elke donderdag vanaf 10 tot en met 31 augustus van 13.00 uur tot 15.00 uur. Er is elke donderdag een programma met verschillende beweegonderdelen, de toegang is gratis. Elk onderdeel duurt ongeveer drie kwartier. Vanzelfsprekend is men ook welkom voor een gesprek met een kop koffie of thee. Aanmelden is niet nodig.

Donderdagmiddag

Het afwisselende programma bestaat die donderdagen onder meer uit boogschieten, (dynamic)tennis, volleybal en hockey. Ook verschillende loopspelen en reactiespelen komen gedurende deze vier weken ZomerActiviteiten aan bod. De begeleid(st)ers van Spurd helpen de middagen tot een gezellige ontmoeting maken, waarbij samen bewegen voorop staat. Dit jaar is het de derde editie van ZomerActiviteiten.