VOLENDAM - FC Volendam speelde op een schitterende vrijdagavond een kraker tegen NAC Breda. De Volendammers maakten laat in blessuretijd de 2 - 1 en hielden zo de punten in eigen huis. De visite had de Jaap Bondtribune tot haar beschikking gekregen, waardoor er een gemoedelijke sfeer hing in het Kras Stadion.

Controle
In de eerste helft voerden de mannen van Wim Jonk de boventoon. De thuisploeg had de wedstrijd onder controle en kwam geen enkele keer echt in de problemen. Door het goede spel kreeg de ploeg binnen tien minuten al een aardige kans via Derry John Murkin, maar die zag zijn inzet ver over het Bredase doel vliegen. De Volendammers kregen een kleine vijf minuten later een goede mogelijkheid via Jari Vlak, maar ook hij zag zijn schot over het doel van de tegenpartij gaan. Binnen de minuut had aanvoerder Kevin Visser de openingstreffer op zijn schoen, de schuiver belandde echter in de handen van NAC-goalie Nick Olij. Daarna volgde er een kleine pauze op het gebied van kansen en werd de strijd vooral op het middenveld uitgevochten.

Tot na een half uur spelen Vlak goed door kwam op het middenveld. De bezoekende keeper had alle moeite met de inzet van de Volendammer en kon ternauwernood de bal richting de zijkant van het veld tikken. Voor de rust volgde er nog een mogelijkheid voor Volendam. Spits Zakaria El Azzouzi, maar hij zag zijn kopbal gepakt worden door Olij.

Extremis
Volendam leek zijn vorm uit de eerste helft te hebben meegenomen, maar NAC herstelde zich en kwam na ruim een uur voetballen op een 0 - 1 voorsprong via Finn Stokkers. Bakker was belangrijk voor het elftal door een aantal erg belangrijke reddingen te verrichten. Volendam richtte zich opnieuw op na de goal en liet in de slotfase maar eens zien wat voor een enorme vechtlust er in het team rust.

Martijn Kaars leek op de valreep een punt te schenken aan de mannen van Jonk. Hij kopte de bal enigszins gelukkig tegen Olij aan, maar het was genoeg voor de 1 - 1. Echter in de allerlaatste seconden kwam Gijs Smal in een erg kansrijke positie, waaruit hij een onvergetelijke treffer maakte en het feest op de tribunes kon losbarsten. Zijn schuiver passeerde Olij. Met de laatste seconden die wegtikten wisten de Volendammers de voorsprong te verdedigen. Nadat Oostrom het laatste fluitsignaal had gegeven sprintten de spelers en de staf het veld op.