PURMEREND - Volleybalclub De Where en sportorganisatie Spurd hebben de handen ineengeslagen om zaterdagmiddag 18 februari in Weidevenne leuke, sportieve volleybalwedstrijden mogelijk te maken. Het sportieve evenement is bedoeld voor teams van personen die in Weidevenne wonen en/of werken of een andere binding met die wijk hebben. Het inschrijven van complete teams, maar ook van (kleinere groepen) personen is mogelijk via de website van volleybalclub De Where. Inschrijven is nog mogelijk. Het wijkgebonden volleybaltoernooi is een idee van Arnout van Noorden, inwoner van Weidevenne.


Het toernooi is een ontmoetingsplek voor de spelers en voor toeschouwers. Zij kunnen hun kind(eren) gerust meenemen, Spurd zorgt ervoor dat de kinderen zich tijdens het toernooi sportief kunnen vermaken. Het volleybaltoernooi is in sportzaal De Kraal, Zambezilaan 280. VC De Where, Spurd en Arnout van Noorden hopen de basis te leggen voor een jaarlijks terugkerende sportieve ontmoeting.

De sportieve deelnemers aan het toernooi hoeven geen lid te zijn (geweest) van een volleybalclub. Teams - zes spelers en eventueel maximaal één reserve - van mixen van bijvoorbeeld buren, vrienden, familieleden en collega’s en personen kunnen zich inschrijven. De organisatie stelt uit de persoonlijke inschrijvingen teams samen. De deelnemers kunnen tijdens het toernooi inwoners van Weidevenne en bij de wijk betrokkenen ontmoeten. Er is ruimte voor ontmoeting, ook met een drankje en hapje voor en tussen de sportieve wedstrijden en na afloop van het toernooi.

Afwijkende spelregels
Het gaat om een sportief evenement met om deelname laagdrempelig te houden enkele afwijkingen van de gebruikelijke (Nevobo) volleybal spelregels. Zo is alleen onderhands serveren toegestaan en mogen wisselspelers alleen ‘indraaien’ op de serveerplaats. De spelers zijn minstens vijftien jaar.

Consumptiebonnen
Het inschrijfbedrag per team is twintig euro, daarvoor ontvangen alle spelers één consumptiebon. Individuen betalen € 3,50. Inschrijven kan tot en met vrijdag 3 februari 2023 via https://vcdewhere.nl/spurd-volleybaltoernooi-weidevenne/. In de week van 6 februari ontvangt men met de wedstrijdindeling een factuur voor deelname aan het volleybaltoernooi.