PURMEREND - Het eerste weekend na de zomervakantie zijn er twee geweldige sportevenementen in Purmerend. Zaterdag 3 september is er de MarktstadWalk en zondag 4 september al weer de tiende MarktstadRun. Bij de laatste edities in 2019 waren er samen duizenden enthousiaste deelnemers. Wie de Walk of Run volledig aflegt ontvangt een medaille. Vroege inschrijvers zijn goedkoper uit, vanaf 1 juli gaat het inschrijfgeld voor de 4,5 en 8 Engels mijl omhoog. Een Engels mijl is 1,6 kilometer. De hardlopers van de Runs zondag 4 september zijn volgens de organisatie ruim voor de start van de Formule 1 race klaar.

De Sport2000 MarktstadWalk 2022 kent drie wandelingen met als vertrekpunt en finish de Koemarkt: de Family Walk van 5,6 kilometer en 13 of 24 kilometer. Spurd is mede-organisator van deze zevende MarktstadWalk.

De Family Walk vertrekt tussen 11.00 uur en 13.00 uur en het inschrijfgeld is drie euro per persoon. De wandelaars van de 24 kilometer vertrekken tussen 09.00 uur en 10.00 uur, de wandelaars van de 13 kilometer tussen 10.00 uur en 11.00 uur. Het inschrijfgeld voor deze laatste twee afstanden is zeven euro per persoon. Het verzoek is de inschrijving (ruim) voor de dag van de MarktstadWalk zaterdag 3 september te doen. Inschrijven kan via www.marktstadwalk.nl.

MarktstadRun
Zondag 4 september zijn er vier hardloopafstanden: de KidsRun van één Engelse mijl voor kinderen basisschool vanaf groep 3 en de ScholierenRun als schoolteam of individueel van 2 Engelse mijl voor middelbare scholieren.

Sportschool Your Perfection zorgt voorafgaand aan deze Runs voor een warming-up in de Plantsoengracht, tevens startpunt. De finish is op de Koemarkt. Het inschrijfgeld voor deze Runs is per persoon zes euro, vooraf inschrijven via www.marktstadrun.nl.

De KidsRun is mede mogelijk dankzij de steun van Kenneth Sulkers Administratieve en fiscale dienstverlening en IJssalon Multi-ijs. De laatste biedt alle hardlopers van de KidsRun een ijsje aan.

De Run van 4,5 Engels mijl start vanaf de Plantsoengracht en de finish is op de Koemarkt. De Run van 8 Engels mijl is voor de getrainde hardloper. Ook voor deze Run is de start op de Plantsoengracht en de finish op de Koemarkt. De Engelse 8 mijl Run is mede mogelijk gemaakt door Lopers Company.

Inschrijven is niet mogelijk op 4 september, maar kan tot en met woensdag 1 september. Het inschrijfgeld is voor de 4,5 Engels mijl tot 1 juli vijftien euro, daarna € 17,50. Voor de acht Engels mijl € 17,00 en vanaf 1 juli € 20,00. Inschrijven via www.marktstadrun.nl.

BusinessRun

Bedrijfsteams van maximaal acht personen kunnen meedoen aan de 4,5 en aan de 8 Engelse mijl. Voor nadere informatie verwijst de organisatie naar www.marktstadrun.nl.