PURMEREND - Zaterdag 2 maart kunnen volleybalteams het tegen elkaar opnemen tijdens het Weidevenne volleybaltoernooi 2024. Het toernooi is voor teams samengesteld uit inwoners van Weidevenne, maar ook teams van andere wijken en dorpen zijn welkom. Inschrijven is noodzakelijk en is mogelijk voor maandag 26 februari. Tijdens het gratis toegankelijk wijktoernooi leren inwoners elkaar in een gezellige sportieve sfeer (beter) kennen. Vorig jaar was er de eerste editie naar aanleiding van een initiatief van inwoner van Weidevenne Arnout van Noorden. Volleybalclub De Where en sportorganisatie Spurd maken het wijkvolleybaltoernooi mogelijk.


Vanaf heden kunnen teams en individuen zich inschrijven voor het sportieve volleybaltoernooi. Dat kan via de website van VC De Where (https://vcdewhere.nl/spurd-volleybaltoernooi-weidevenne/). Een team bestaat uit zes spelers en een wisselspeler, allen vanaf vijftien jaar. De sportieve deelnemers aan het toernooi hoeven geen lid te zijn (geweest) van een volleybalclub. Het inschrijfgeld voor een team is twintig euro. Men kan zich ook alleen of als kleinere groep dan een volleybalteam inschrijven. De organisatie probeert dan een team samen te stellen. Individueel is het inschrijfgeld € 3,50. Inschrijven is noodzakelijk voor maandag 26 februari, maar de organisatie verzoekt dat zo spoedig mogelijk te doen.

De Kraal

Sportzaal De Kraal - Zambezilaan 280 - is zaterdagavond 2 maart ‘the place to be’ voor volleyballers, inwoners van Weidevenne, voor iedereen die wat heeft met de wijk en voor liefhebbers van het volleybalspel. Het gaat vooral om meedoen en wedstrijdplezier. Maximaal tien teams gaan de sportieve competitie aan tijdens een gezellige dag vol ontmoetingen en spelplezier. De organisatoren volleybalclub De Where en sportorganisatie Spurd zien na het eerste geslaagde volleybaltoermooi Weidevenne in 2023 het begin van een jaarlijkse traditie. De toegang tot het volleybaltoernooi zaterdagavond 2 maart is gratis.

afwijkende spelregels

Het gaat om een sportief evenement met enkele afwijkingen van de gebruikelijke volleybalspelregels van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo). Zo is alleen de onderhandse service toegestaan, is de bal spelen met de voet niet toegestaan en mogen wisselspelers alleen ‘indraaien’ op de serveerplaats.