PURMEREND - Via de JeugdSportPas (JSP) kunnen kinderen tijdens vijf kennismakingslessen een sport proberen bij een sportaanbieder. Kennismaken is met de JSP voordelig en lidmaatschap van de club is niet nodig. Er zijn in totaal vier perioden, de derde periode begint in de week van maandag 2 maart. Inschrijven kan tot en met zondag 23 februari 2020.

Het sportaanbod is voor kinderen van alle groepen van de basisschool. Het overzicht van de sporten per periode staat op www.sportpas.nl/purmerend. Voor veel sporten zijn er meerdere cursussen op verschillende tijdstippen en/of dagen. In de derde periode is kennismaken mogelijk met aikido, AquaBootcamp, AquaFun, AquaSport, atletiek, badminton, basketball, capoeira, freerunning, golf, hockey, judo, karate, kickboksen, korfbal, pencak silat, rugby, schermen, taekwondo, tafeltennis, tennis, voetbal, volleybal, waterpolo en zwemmen (sterrenplan en swimkick). Veel kinderen in Purmerend blijven een sport doen die ze met de JSP hebben geprobeerd.

Inschrijven voor een kennismaking gaat makkelijk via de website, voor de derde periode kan dat tot en met zondag 23 februari 2020. Voor de kennismaking is lidmaatschap van de betreffende sportvereniging niet nodig, de vijf probeerlessen kosten in totaal €8,00. De derde periode begint in de week van maandag 2 maart.

Wie vragen heeft over de JeugdSportPas neemt contact op met jeugdsportpas@spurd.nl of belt Spurd maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 17.15 uur op (0299) 418 100.