EINDHOVEN - FC Volendam heeft de uitwedstrijd tegen Jong PSV met het kleinst mogelijke verschil gewonnen. Op De Herdgang zorgde Martijn Kaars voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Door de minieme zege gaat de Jonk-equipe over NEC naar de zesde plaats. Komende woensdag sluit men de reguliere competitie af met een thuiswedstrijd tegen Jong AZ waarna het vizier op de play-offs kan. Voor Jong PSV, veertiende in de stand, verliep de laatste thuiswedstrijd teleurstellend zeker omdat men wel degelijk kansen kreeg tegen de Volendammers. Antonisse, Thomas en Sambo waren gevaarlijk, maar vooral keeper Nordin Bakker hield FC Volendam op de been dat zelf na een half uur wat meer aan het voetballen toe kwam. Dit leverde kansen op voor Kaars en James, maar voor rust geen doelpunten.

Ook na de rust toonden de PSV-beloften zich een aantal malen kansrijk vooral via Bakayoko, maar opnieuw lag Bakker in de weg. Het gehavende FC Volendam sloeg vervolgens een kwartier voor tijd. Vlak nadat Jonk wederom een jongeling, de 17-jarige Joey Antonioli, liet debuteren sloeg men toe. Een geniale pass van Calvin Twigt, die net vandaag zijn eerste contract tekende, werd op waarde geschat door Martijn Kaars: 0-1. Met zijn vijfde goal in vier wedstrijden besliste hij het duel.