PURMEREND - Donderdag 13 augustus kunnen kinderen als onderdeel van de PurVak zomervakantie kennismaken met Inclusief Sporten en Bewegen. Dat is de nieuwe naam voor Aangepast Sporten. De gratis kennismaking is op sportcomplex Heemstee in de Purmer-Noord. Je kunt daar vrijblijvend atletiek, dansen, G-voetbal, judo, rolstoelkorfbal, rolstoelvaardigheid en turnen proberen. Deskundige begeleid(st)ers helpen indien gewenst en kunnen adviseren over Inclusief Sporten en Bewegen in Purmerend.

Sporten is voor iedereen, iedereen kan sporten. Inclusief Sporten en Bewegen houdt rekening met wat iemand kan. Maar dan is even ‘proeven’ van verschillende Inclusieve Sporten en Bewegen fijn om te weten welke sportieve activiteit het beste past bij de mogelijkheden. In twee blokken van een uur kunnen belangstellenden donderdag 13 augustus zeven Inclusieve Sporten en Bewegen proberen. Het eerste blok begint om 11.00 uur en omvat atletiek, G-voetbal, judo, rolstoelkorfbal, rolstoelvaardigheid en turnen. Het tweede blok begint om 12.30 uur met dansen, G-voetbal, judo, rolstoelkorfbal, rolstoelvaardigheid en turnen. De kennismaking is op het sportcomplex van korfbalvereniging KV Purmer, Heemstee 65.

De week van 10 augustus is de laatste week van de PurVak zomervakantie 2020. Er zijn veel activiteiten en clinics. Het actuele overzicht van locaties, activiteiten en tijden staat op www.purvak.nl