PURMEREND - Vrijdag 12 april is het tijdens Koningssportdag topdrukte in het Leeghwaterpark, in het Leeghwaterbad, op het terrein van voetbalvereniging Purmersteijn en in sporthal De Beuk. Bijna 4.900 kinderen van alle 24 reguliere basisscholen in Purmerend komen die dag voor de sportieve activiteiten naar de Koningssportdag. Het is de zevende editie waarvoor Spurd de sportieve activiteiten coördineert voor het basisonderwijs in Purmerend.

De Purmerendse basisscholen hebben grote belangstelling voor de Koningssportdag. Er zijn voor verschillende leeftijden diverse activiteiten. In het Leeghwaterpark, op het terrein van vpv Purmersteijn en in sporthal De Beuk zijn onder meer bijna dertig verschillende springkussens en ook diverse andere spellen dan vorig jaar. Diverse verenigingen demonstreren hun sport en geven clinics. AH sponsort het gratis groente en fruit in het Leeghwaterpark en op het terrein van voetbalclub Purmersteijn. Coördinator Koningssportdag Cindy Schmidt: ‘Spurd, De Speelkraam en De Ridder zijn hartstikke blij met het grote aantal kinderen! Er zijn gezellige en sportieve activiteiten, zoals Koningen & Kastelen, Jumping King, King’s Court, circus voor kleuters, Koningsbal, Highland Games en Wielen van de Koning. Kinderen van groep 8 gaan naar het Leeghwaterbad, daar is het thema Waterpaleis – het zwembad op z’n kop.

Medewerk(st)ers en vrijwilligers van sportorganisatie Spurd, speeltuin De Speelkraam en kinderboerderij De Ridder en meer dan honderd stagiairs van het Horizon College Sport en Bewegen, het Regio College Pedagogische Werk, de sportklassen van Nelson Mandela en Gaudi van de PSG begeleiden de kinderen bij de diverse sportieve activiteiten.’ Koningsdag is zaterdag 27 april, landelijk is besloten dat er de tweede vrijdag van april Koningssportdag is. Donderdag 18 april is er Koningssportdag voor ongeveer 350 kinderen van alle scholen voor speciaal basisonderwijs in Purmerend.