VOLENDAM - Er voltrok zich op vrijdagavond een heuse kraker tussen de nummers vier en vijf op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. FC Volendam en naaste belager Go Ahead Eagles stonden lijnrecht tegenover elkaar. De Volendammers hadden op de kletsnatte avond wat goed te maken tegen de Eagles, want er werd in het eerste affiche van dit jaar met 3-0 verloren van de Deventenaren. Aan de sfeer in het stadion lag het zeker niet, door een spectaculaire vuurwerkshow voorafgaand aan het sleutelduel waren de supporters er hoe dan ook klaar voor. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

De eerste kans van de wedstrijd kon na een minuut al genoteerd worden. Francesco Antonucci schoot vanaf de rand zestien rakelings over het doel van oud-FC Volendam keeper Hobie Verhulst. Antonucci zette in de tiende minuut Verhulst volledig te kijk. De spelmaker schoot vanuit de tweede lijn raak, maar dat leek het Kras Stadion ook niet door te hebben. Het duurde namelijk even voor de supporters door hadden dat de bal in het netje lag. Go Ahead probeerde meteen iets terug te doen. De Deventenaren braken door vanaf de rechterkant van het veld en lanceerden Jaroslav Navratil.

Zijn schot kon nog worden tegen gehouden door Nordin Bakker, maar in de rebound gooide een Volendammer zich in de baan van het schot om daarmee de gelijkmaker te voorkomen. Na ruim twintig minuten spelen kwamen de Eagles opnieuw dichtbij het doel van Bakker. Fransman Antoine Rabillard toucheerde de bal rakelings over. Na een klein half uur kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Rabillard ontving aan de rand van de zestien en schoot de bal hard tegen de touwen. Binnen de minuut hadden ze de voorsprong te pakken. Rabillard stond opnieuw op de goede plek, nadat Bakker de bal niet goed weg wist te werken. De Fransman schoot koelbloedig zijn tweede van de wedstrijd binnen.

De gastheren hadden vervolgens de taak om gelijk te maken. Bijna lukte dat ook. Een verdediger van Go Ahead kopte de bal bijna langs zijn eigen keeper, hij bofte dan ook dat Verhulst stond op te letten. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft probeerde Antonucci zijn kunstje nog eens te herhalen, maar ditmaal zag hij de bal via via in de handen van de Go Ahead keeper rollen.

Na de theepauze lukte het de Volendammers niet om door de gesloten verdediging van Go Ahead te komen. Tot na een uur spelen Boy Deul na een knappe solo de bal wist breed te leggen op Ibrahim El Kadiri. De jonge buitenspeler faalde niet een maakte de belangrijke gelijkmaker voor zijn elftal. De mannen van Jonk zochten daarna makkelijker de aanval, omdat Go Ahead ook weer opzoek moest gaan naar een voorsprong. Rabillard bleek een stoorzender voor de Volendammers. De Fransman bleek bij vlagen erg lastig voor de defensie. Zo ook na ruim een uur spelen, maar ditmaal kon hij de bal niet langs Bakker schieten door een goede actie van aanvoerder Kevin Visser. Invaller Adrian Edqvist schoot zo’n twintig minuten voor tijd naast het doel van Bakker.

De Eagles waren in deze fase gevaarlijker dan de thuisploeg. Uit een corner kwamen zij bijna weer op voorsprong. Bakker besloot niet in te grijpen, waardoor Sam Beukema vrij kon inkoppen. De bal verdween een metertje naast het doel. Bakker bracht vervolgens wel erg goed redding op de inzet van Maarten Pouwels. De boomlange spits van de Eagles kreeg de mogelijkheid om te scoren, maar de keeper had een goede redding in huis om dit te voorkomen. Een kleine vijf minuten voor tijd wist Gijs Smal ruimte te creëren voor een schot, maar deze stelde vooral teleur en verdween ver naast het doel van de gasten. Bakker moest vlak voor tijd nog een keer ingrijpen, een schot uit de tweede lijn wist hij uitstekend te pareren. Luttele momenten voor het eindsignaal kregen de Volendammers nog een vrije trap. Smal gaf de bal voor. Het leverde nog een gevaarlijk moment op, maar een goal uiteindelijk niet. Dat leverde een 2-2 gelijkspel op.

FC Volendam - Go Ahead Eagles (2-2)
10. Antonucci 1 - 0
26. Rabillard 1 - 1
28. Rabillard 1 - 2
58. El Kadiri 2 - 2