STRIJEN - Luke Visser was zeven maanden gestopt met karten, maar gelukkig bleek dat maar tijdelijk, want bij de vijfde NK-wedstrijd van Chrono Karting legde de 13-jarige coureur uit Middenbeemster beslag op de derde plaats in de RK1-klasse. De karter van Team Paauwer Racing noteerde op Kartbaan Strijen een zesde en twee tweede plaatsen en miste maar net de tweede plaats in het dagklassement.


Visser racet met een Birel-kart en geniet weer helemaal van de kartsport. “Ik ben zeven maanden gestopt geweest en dat viel me heel zwaar. Ik miste het racen en bij de eerste twee raceweekenden van dit jaar waren we er ook niet bij. Daarna kregen we de kans om bij Paauwer Racing te gaan rijden en nu ben ik weer helemaal terug. Door de begeleiding van het team gaan het stukken beter.”

“Mijn vader en de vader van Max Wolfswinkel sleutelen aan de kart en vanuit het team worden we begeleid door Menno Paauwer”, vertelt Luke. “Ik ben heel blij met dit team, ze weten veel en helpen me vooruit. Menno geeft goede tips, onder andere zaken die goed zijn voor het frame en hij coacht alle rijders van ons team. Het gaat goed en de coaching is altijd positief.”

Afgelopen weekend vonden de races plaats op de compacte kartbaan in Strijen. “Ik vind het een mooie baan. Het is een technische baan met hoge kerbstones. Hier leer je goed sturen”, aldus Luke die een sterk weekend kende. “De kwalificatie ging heel goed met een tweede tijd. In de eerste race ging het goed totdat ik een gaatje liet en iemand mij voorbij kwam. Later zat ik achter Olaf Verkuyl, maar spinde ik en viel ik terug naar de zesde positie. Door een crash werd de race vervolgens stilgelegd.”

“In de tweede race moest ik vanaf de zesde plaats starten”, kijkt Luke terug. “Van daaruit ben ik opgeklommen naar P2. Ik had niet echt een strategie, gewoon gaan, want ik wist dat ik de juiste snelheid had. In de derde en laatste race wilde ik graag voor het podium gaan en daarvoor moest ik in de top 3 eindigen. Ik had Olaf op mijn staart zitten en moest goed verdedigen. Het was jammer van de eerste race, maar ik ben heel blij dat ik op het podium sta.”

Visser is weer terug op het podium en wil vanaf nu blijven karten. “Volgend jaar wil ik een stap hoger en dat is de Rotax Max Junior. De tweetakt is een droom en daar zoek ik nog sponsors voor. Ik wil heel graag in de Rotax Junior rijden en dat gaat lukken als er geld voor is.”

Luke Visser wil via deze weg graag Jaco en Menno Paauwer bedanken en verder Frank Wolfswinkel, zijn vader en moeder en sponsor Transportbedrijf P. Visser.