PURMEREND - Zondag 30 september is er in de net een jaar oude sportaccommodatie De Beuk een sportfeest voor iedereen. Voor kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen en voor mensen met een beperking zijn er in de drie hallen en buiten verschillende activiteiten. Spurd heeft samen met sportverenigingen en andere sportaanbieders een grote verscheidenheid aan sportieve beweegactiviteiten samengebracht om even te proberen en ter inspiratie. De toegang is gratis.


Kinderen kunnen zich vermaken met de kinderactiviteiten. Zo is er een tokkelbaan, zijn er hindernisbanen, springkussens en is er een basejump. Kijken of doen kan met breakdance en ProJump touwtje springen. De hele dag maakt clown Vera mensen aan het lachen en blij. Artiesten van circus Kristal tonen allerlei activiteiten. Buiten zijn er onder meer springkussens, een mobiele klimmuur en is VR-gaming mogelijk.

Vitaliteit
Voor de wat oudere Purmerenders is er van alles te zien en te doen. Regelmatig sportief bewegen houdt lenig en bevordert de conditie. Er is een vitaliteitsmarkt met onder meer gezondheidscheck en valpreventie. De sportverenigingen en andere sportaanbieders hebben ook voor hen speciale activiteiten om te bekijken, maar ook om te doen.

Aangepast sporten
Voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking of een autisme verwante stoornis zijn er aangepaste sporten. Ook voor hen is er altijd een sport die bij ze past. Het geeft ze gezelligheid, energie en vergroot het zelfvertrouwen. Er zijn verschillende demonstraties en clinics, zo is er een rolstoelparcours. Overigens kunnen mensen zonder beperking door mee te doen ervaren hoe het is met een beperking te bewegen.

Sportverenigingen
TSO (tafeltennis), En Cavant (schermen), BEP (korfbal), RCW (rugby), ViP (volleybal), TCW/GymNet (turnen) en Waterlandschutters (boogschieten) presenteren met demonstraties en clinics hun sport. Vanzelfsprekend vertellen ze ook waarom het leuk is lid te zijn.

Presentatie Special Forces
Om 14.30 uur presenteert de stichting Special Forces zich. Special Forces richt zich op het sporten en bewegen voor mensen met een beperking - meer - mogelijk te maken. Sport is een middel om zelfredzaamheid en (arbeids)participatie te vergroten. Bij de presentatie is het nieuwe bestuur vanzelfsprekend aanwezig, evenals wethouder Mario Hegger.

De Beuk Actief! is zondag 30 september van 11.00 uur tot 16.00 uur, de toegang is gratis. Het sportcomplex ligt aan de Van IJsendijkstraat bij bedrijventerrein De Koog. Spurd adviseert om op de fiets te komen. Op Spurd.nl staat het programma van het evenement.