PURMEREND - Altijd al eens willen meedoen met een rugby-training? Op Moederdag, zondag 8 mei vanaf 10:30, organiseert Rugbyclub Waterland het Girls Rugby Festival. Tijdens deze dag kunnen ervaren en onervaren meiden en dames kennismaken met de rugbysport. In de leeftijden 10 t/m 18 jaar worden er verschillende trainingen gegeven in diverse leeftijdscategorieën.

Damesrugby is enorm populair in Purmerend. Op 28 mei spelen de Dames 1 van Rugby Club Waterland zelfs een finale voor het landskampioenschap. Maar niet alleen op topniveau wordt er gerugbyd, op alle niveaus is er plek voor dames om mee te doen.

Op een laagdrempelige manier kun je kennismaken met de sport en andere dames ontmoeten. Er wordt gezorgd voor toptrain(st)ers die jullie middels uitdagende oefeningen voorbereiden op afsluitende wedstrijden, passend bij je niveau.

Wat heb je nodig om mee te doen? Sportkleding die tegen een stootje kan en sportschoenen

De trainingen worden gegeven op het veld van Rugby Club Waterland op de Van IJsendijkstraat 367 in Purmerend. De kantine is open vanaf 10:00. Ben je erbij? Aanmelden kan via: jeugd@rugbyclubwaterland.nl. Moeders zijn ook van harte welkom en voor hen is er een gratis heerlijk ontbijtje op deze speciale dag.